Szwarc

SzwarcJest to metoda palenia zioła (najbardziej popularny w Żarach woj.Lubuskie) Bardzo podobna do „wiadra” czy „kanki”ale także ekologiczna (mało stafu a się zapierdalasz :>). Różnica miedzy zwykłym wiadrem ,a szwarcem jest taka , że Butelkę wypełnioną prawie po brzegi H2O ,przebijamy/przepalamy na denku , robiąc mały otwór(dziurę tę należy zatkać palcem aż do podpalenia) . By nasza woda zaciągała powietrze. Ważną rzeczą w tej metodzie jest zatkanie gwintu od butelki tzw”korek”, można zrobić to zmoczoną chusteczką lub zakrętką od butelki. (profesjonaliści spuszczają szwarca z ręki). W gwincie umieszczamy lufke z ziołem , którą następnie podpalamy i puszczamy wodę. Czekamy aż zioło w lufce się przepali. Po tym procesie wyciągamy korka.jeżeli została nam jescze woda to trzymamy otwór na końcu butelki ponieważ lepiej wciąga się dym gdy woda jest w butelce.(lepiej wchodzi, dym tak nie drapie w gardło). Wciągamy dym z butelki i trzymamy go jak najdłużej w płucach dla wzmocnienia efektu.

– Masz wodę? – A po co? – Na Szwarca !!!! – Jak palimy? – Walimy szwaraaaa!!

Tags:

Litery